Jäsenmaksu ja Tovivero

STAP:n JÄSENMAKSU
Stadin Aikapankin jäsenmaksu on 1 tovi / vuosi. Se peritään jäsenten tililtä vuosittain vaihtelevana ajankohtana. Jäsenmaksuista kertyneet tovit, joka kohdistuvat aina yhteisötilille (KPNE000 Administration), käytetään:
A) Stadin Aikapankin toiminnan ylläpitämiseen ja muuhun kehittämistyöhön sekä esimerkiksi paikallisten ryhmien tukemiseen ja jäsenten neuvomiseen.
B) Aikapankin jäsenten tukemiseen: Tavoitteena on tehdä aikapankkiin osallistuminen helpommaksi niille, joiden on esimerkiksi elämän- tai terveydentilasta johtuen vaikea hankkia toveja.
Aikapankkintilit

STAP-VERO (”sisäinen tovivero”)
Kaikista vaihdoista kertyvä tovivero (CES-verkkotorilla ”levy”) on kaksi prosenttia. Vero veloitetaan sekä palvelun ostajan että myyjän tekemistä vaihdoista, koska se on CES-järjestelmän yleinen käytäntö. Lisäksi toviveron kehittäminen liittyy julkisuudessa käytävään keskusteluun aikapankkien verotuskysymyksistä. Palvelun ostajan vero kohdistuu aina yhteisötilille (KPNE000 Administration). Sen sijaan palvelun myyjä eli palvelun tekijä voi kohdistaa veron valintansa mukaan jollekin Stadin Aikapankissa mukana olevalle yhteisölle. (Jatkossa sivuilla kuvataan yhteisöjä entistä tarkemmin: mitä ne tekevät aikapankissa ja mitä ne tekisivät toviverolla.)

Myyjän tulee siis valita, mitä yhteisöä hän haluaa tukea. Käytännössä se tehdään CES-verkkotorilla seuraavalla tavalla:
1. Valitse verkkotorilla ”Omat tietoni” pudotusvalikosta ”Kaveripisteet/Tovivero”. (Tai vaihtoehtoisesti, valitse ”Omat tietoni”, josta siirryt ”Muuta käyttäjätietoja” -sivulle. Siellä voit valita oikeasta alalaidasta kohdan ”Tovivero”.)
2. Tästä avautuu sivu, jonka otsikkona on ”Toviveron kohdentaminen ja lunastaminen”
3. Valitse ”Tukemasi yhteisö” etsimällä oikea yhteisö käyttäjälistalta.
Tämä valinta on voimassa kaikissa vaihdoissa siihen asti, kun tietoja jälleen muutetaan. Jos Aikapankin jäsen ei tee valintaa, tovivero ohjautuu Stadin Aikapankin yhteisötilille (KPNE0000 Administration).

Yhteisön edustajat voivat tarkistaa, kuinka paljon yhteisölle on kertynyt tukitoveja valitsemalla ”Omat tiedot” –> Tovivero. ”Toviveron kohdentaminen ja lunastaminen” – ikkunassa näkyy, kuinka paljon yhteisölle on kertynyt tukitoveja. Samoin sieltä voi katsoa, ketkä käyttäjät ovat kohdentaneet toviveron yhteisöllesi. Tukitovit siirtyvät yhteisön tilille vasta, kun yhteisön edustaja käy lunastamassa kertyneet tukitovit valitsemalla ”Lunasta”.

Lue Lisää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s