Käytännön ohjeita

– Kaikki työsuoritukset ovat samanarvoisia eli 1 tovi/tunti.

– Stadin Aikapankki ei ole yhdistys. Se ei vastaa jäsentensä tekemistä ratkaisuista, ja kaikki palvelujen vaihdot tehdään osapuolten omalla vastuulla.

– Alaikäiset voivat liittyä mukaan vain vanhempien suostumuksella.

– Jos tovityöhön liittyy matkakuluja, kustannusten korvaamisesta on hyvä sopia osapuolten kesken etukäteen. Matkakulut voidaan korvata joko toveina (suositus) tai euroina. Kannattaa sopia vaihdoista ensisijaisesti lähellä asuvien kanssa, jolloin tätä ongelmaa ei ole.

– Aikapankissa ei ole tarkoitus käyttää rahaa. Joskus palvelu sisältää työajan lisäksi kuluja, esimerkiksi materiaalia tai tilavuokran. On suositeltavaa, että myös ne korvataan toveina, mutta asia voidaan sopia osapuolten välillä tapauskohtaisesti ennen vaihtoa.

– Jos samaa palvelua tarjotaan usealle henkilölle samaan aikaan, tovimaksut voidaan sopia eri tavoin aikapankin periaatteita noudattaen.

Esimerkki:
Vetäjä pitää tunnin mittaisen kurssin/opetuksen viidelle ihmiselle: Jaetaan osallistumismaksu (vetäjän kurssiin käyttämä kokonaisaika valmisteluineen) suhteessa osallistujamäärään. Jokainen osallistuja antaa 1 tovin, ja kertyneistä 5 tovista korvataan vetäjälle kokonaisaika. Loput tovit menevät aikapankin yhteistilille (administrator) tai kurssin yhteistilille, jos sellainen on perustettu. Saatuja toveja vastaavasti pidetään ryhmälle lisää opetusta.
 Kurssin vetäjä saa siis yhden tovin tekemäänsä tuntia kohden, ei useita.

– Tavaroita ja STAP:n kautta tehtäviä tuotteita (esim. villasukkia, luomuruokaa…) voi vaihtaa aikapankissa.
– Tavarailmoituksissa ”hinta” pitää määritellä kokonaan toveissa, ei niin että osa toveina ja osa euroina
– Tavarailmoitukset pitää ehdottomasti luokitella Tavarat-kategoriaan, jotta ne eivät sekoita palveluilmoituksia ja ihmiset osaavat etsiä niitä erikseen
– Myyjät voivat itse hinnoitella myymiensä tuotteiden hinnat, koska osaavat arvioida niiden arvon.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s