Tervetuloa keskustelemaan verotuksesta seuraavaan jäsentapaamiseen sunnuntaina 11.8. klo 15!

STAP jäsenkirje 20.6.2013

Hyvät aikapankkilaiset,

Olette kenties huomanneet, että mediassa on keskusteltu aikapankkien verottamisesta, koska verohallinnon harmaan talouden selvitysyksikkö julkaisi 4.6.2013 Aikapankit Suomessa –asiantuntijakirjoituksen. Teksti löytyy täältä:
http://www.vero.fi/download/noname/A09220E9-5596-44E1-B821-41EBCBCDB6E6/8535

Verohallinnossa on valmisteilla talkootyön verotusta koskeva ohje, jossa käsitellään myös vaihtotyön verotusta ja sen yhteydessä aikapankkeja.

Yle uutisoi asiasta 17.6., minkä jälkeen asiasta on käyty vilkasta keskustelua useissa lehdissä, blogeissa ja sosiaalisessa mediassa. Suurimmassa osassa kirjoituksista on asetuttu vahvasti vastustamaan aikapankkivaihtojen verotusta. Tähän on koottuna muutama linkki uutisista ja keskustelusta:
http://yle.fi/uutiset/verottaja_aikoo_puuttua_aikapankkien_toimintaan/6692800
http://yle.fi/uutiset/onko_auttamisesta_ja_talkootoista_tehty_liian_vaikeita_-_tai_jopa_mahdottomia/6691917
http://jpekkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/142831-toisten-auttamista-ei-saa-pistaa-verolle

19.6. Verohallinto julkaisi tiedotteen, jossa erotellaan, että yritystoiminta aikapankeissa ei ole verotonta mutta vaihtotyö voi olla. Tiedotteessa myös todetaan, että verohallinnon linjaukset valmistuvat alkusyksystä.
http://vero.fi/fi-FI/Yritystoiminta_aikapankeissa_ei_ole_vero%2827611%29

Me Stadin aikapankin ydinryhmässä toimivat pyrimme osallistumaan aktiivisemmin verotusasian selvittämiseen. Hyvä asia on, että meillä on juuri valmistunut ”ABC-teksti” (https://stadinaikapankki.wordpress.com/tietoja/stadin-aikapankin-abc-toimintaperiaatteet-ja-tovietiketti/), johon on hyvä nojata yhteisessä viestinnässä ja jota toimittajat näyttävät myös lukeneen. Selvitämme myös, minkälaista tukea voimme saada Helsingin kaupungin Globaalin vastuun strategiasta. Siihen on kirjattu syksyllä 2012, että osana harmaan talouden torjuntaa kaupunki selvittää, miten se voi tukea aikapankkien toimintaa. Mitä muuta pitäisi tehdä? Mitä ajattelemme aikapankkien verotuskysymyksistä?

Tervetuloa keskustelemaan verotuksesta seuraavaan jäsentapaamiseen sunnuntaina 11.8. klo 15 alkaen. Paikka ilmoitetaan myöhemmin. Tapaamisen tarkoituksena on oppia yhdessä enemmän siitä, mitä me toiminnassa mukana olevat ajattelemme aikapankkien verotuksesta. Tule kertomaan näkemyksesi!

Aurinkoista keskikesää!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s